Donderdag 11 december starten er grondige herstellingswerken in de Hangarstraat. De werfzone situeert zich tussen de Gildestraat en de Beeldekenslaan. Deze zijstraten blijven bruikbaar. Een aannemer perst er verzakte betonplaten op en de straat krijgt een nieuwe goot in asfalt. Ook de overgang tussen het fietspad en de rijweg wordt veiliger door het affrezen van de hoge rand.

De werken duren vijf werkdagen, tot vermoedelijk woensdag 17 of donderdag 18 december. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Gildestraat, Adolf Reydamslaan, Jakob Smitslaan, Nijverheidsstraat en Keirlandse Zillen. Tijdens het weekend wordt de werfzone opnieuw opengezet.

Na het weekend

Op donderdag 11 en vrijdag 12 december blijft plaatselijk verkeer mogelijk via beurtelings verkeer. De werkdagen in de week nadien (15 december tot 17 of 18 december) wordt de werfzone volledig afgezet en kunnen alleen fietsers en voetgangers nog door. Parking Hangarstraat blijft steeds bereikbaar via de toegang op het Statieplein.

Weer

Bovenstaande timing geldt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Bij slecht weer moeten de werken worden uitgesteld.